Internationaal

Rusland

Katya in 2009 (junioreurovision.tv)

Dit jaar probeert Katya Ryabova het weer, na haar tweede plaats twee jaar geleden toen Ralf won, wil ze deze keer weer eens proberen om de eerste plek te bemachtigen. Ik vind het eigenlijk niet eerlijk dat ze nog een keer mee mag doen. Maar ja, ze is er nou eenmaal, en met niet eens een saai liedje ofzo, nee met een best wel leuk liedje: Kak Romeo I Dzhulyetta, een liedje die blijkbaar over Romeo en Juliet gaat…

Katya Ryabova (junioreurovision.tv)

Met prachtige tekst over liefde heeft ze ook een grotere kans door de buurtlanden die ook Russisch kunnen. Maar zoiezo vind ik het een leuk liedje dat lekker catchy is en ze ziet er mooi uit en kan heel erg goed zingen, haar ervaring zal haar ook helpen.

Toch is ze een van mijn favorieten šŸ™‚

Ik geef haar een 9 op de 10.

Letland (Latvia)

Amanda Bashmakova (junioreurovision.tv)

Dit jaar is Letland er weer met een mooi nummer, een balad. Amanda Bashmakova brengt ons haar liedje “moondog”. Een heel mooi nummer, maar een beetje erg rustig om echt te winnen denk ik, alle jaren dat er rustige ballads waren scoorden ze wel, maar echt winnen, dat is nog nooit gebeurd, er is natuurlijk nog geen enkele video van een live performance, en daardoor weten we ook niet hoe dit live klinkt en hoe het eruit zal zien, het

zal een grote verrassing worden… Ik geef haar een 5,5 op de 10.

Moldaviƫ

Lerika (junioreurovision.tv)

“No, no” dat is hoe het liedje van Lerika heet, een klein meisje van 12, die nog jonger lijkt in de foto’s, maar niet in de video…

Ik vind het liedje zelf best wel leuk, behalve dat ze in de clip een beetje raar danst, en het liedje klinkt me zeer bekend klinkt. Ze kan volgens mij wel goed zingen, maar toch weet ik niet zo goed wat ik over het liedje moet denken, het kan catchy zijn, maar als er zijn veel meer nummers die ook catchy zijn, en die blijven dan eerder, en ze zit tussen de eersten, dat kan ook zorgen dat iedereen haar zo een beetje vergeet. Toch is het wel een leuk nummer, dat heel gezellig klinkt. Ik geef haar een 7 op de 10.

Armeniƫ

Deze keer zal de vertegenwoordiger van ArmeniĆ« veel fans in het stadion hebben doordat het in ArmeniĆ« word gehouden, dat zullen we ook wel merken…

Dalita (junioreurovision.tv)

Het liedje van Dalita heet daarom ook “Welcome to Armenia”. Waarover het liedje gaat weet ik nog niet, maar door de titel weten we wel dat het over naar ArmeniĆ« gaan gaat, jammer genoeg staat de Engelse vertaling nog niet op de site en weet ik daarom ook niet zo goed waarover het gaat. Persoonlijk vind ik het liedje wel leuk en een grappig thema, maar ik vind de kleren die ze aan hebben niet zo heel erg leuk, Dalita zelf vind ik er ook niet zo heel erg leuk uit zien door die staart die ze altijd aan heeft. Maar dat is een persoonlijke smaak.

Het is wel heeeeel erg catchy en je kan er snel meezingen doordat er ook Engelse woorden in voorkomen die lekker makkelijk zijn zoals haar say yes say yes in het refrein. Volgens mij maakt ze wel kans om in de top te komen.

Ik geef haar een 7,5 op de 10.

Bulgarije

Ivan (junioreurovision.tv)

Eindelijk een land met een jongen… Ivan Ivanov vertegenwoordigt Bulgarije met zijn liedje “superhero”. Eigenlijk als ik de video bekijk doet het me een beetje denken aan Dino Jelusic, de winnaar van 2003, die kleren enzo. Eigenlijk lijkt het me best wel een leuk liedje, heeft wel wat leuks, iets grappigs… Ik zou niet weten of het catchy is of niet, maar dat zien we wel op 3 December!

Mijn beoordeling is een 6,2 op de 10.

Litouwen (Lithuania)

Paulina (esckaz.com)

Weer een lekker rustig liedje, deze keer van Paulina Skrabytė en heet het “Debesys” wat de wolken betekent, dus dan weet je al waarover het een beetje gaat. Ik vind het eigenlijk een beetje saai en het herhaald zich telkens… Een rustige ballad met een mooie stem erbij. Nog zo een moeilijke die niet voorspelbaar is, het word dit jaar weer eens moeilijk om alles te voorspellen, het enige wat ik kan zeggen is dat ze niet tussen mijn favorieten zit.

Ik geef het een 5,5 op de 10.

OekraĆÆne

Ja, dit is een van mijn favorieten! Kristall brengt ons het nummer “Europe”. Een heerlijk dance nummer met een lekkere beat en een prachtige stem, live klinkt het wat minder,

Kristall (esckaz.com)

en ik hoop en verwacht dat ze daar ook heel erg hard aan hebben gewerkt. Ik vind het zelf wel een kans hebber, en ook eigenlijk een uitdaging, want zo’n soort moderne stijl is eigenlijk nog eerder niet vanuit dit soort landen gekomen, dus het word spannend!

Toch vind ik het heel jammer dat er Engels in het liedje zit, want het klinkt helemaal niet natuurlijk…

Een van mijn favorieten is het zeker, en ze maakt ook wel kans om hoog te scoren denk ik.

Ik geef Kristall een 9 op de 10.

Macedoniƫ

Dorijan (esckaz.com)

Dit jaar is het Dorijan Dlaka’s beurt. Met het liedje “Zimi Ovoj Frak” zal hij MacedoniĆ« vertegenwoordigen. Ik heb persoonlijk een hekel aan dit liedje, vooral omdat die danseres zo irritant is, zelf denk ik ook niet dat het zoveel kans maakt, want het is niet zo een heel druk liedje en dat jazz weet ik ook niet meer of het zoveel kans maakt doordat het al zo vaak op het junior songfestival is geweest. Het refrein is wel leuk, maar voor de rest vind ik het niks aan.

Ik geef hem een 5 op de 10.

Wit-Rusland (Belarus)

Lidiya (esckaz.com)

Wit-Rusland word dit jaar vertegenwoordigt door Lidiya Zablotskaya met het liedje “Angely Dobra”. Een rustig liedje die over goeie engels gaat. Het is heel mooi gezongen, maar blijft niet saai rustig, het is leuk rustig, en super mooi gezongen. Dit is in het Russisch en daarom maakt het ook meer kans, niet eerlijk, maar ja het is nou eenmaal zo. Toch is het een geweldig mooi nummer, dat niet saai is.

Ik denk dat het wel kan maakt, omdat het mooi en goed is gezongen en niet saai is.

Ik geef het een 8 op de 10.

Zweden

Erik (junioreurovision.tv)

Het land wat heel erg groot favoriet is hier in Nederland en BelgiĆ«. Zweden wordt vertegenwoordigt door Erik Rapp met het liedje “Faller”. Ik heb op veel plekken gehoord dat mensen dit nummer geweldig vonden, ik denk dat het kan zijn doordat een klein beetje op Justin Bieber lijkt en meisjes makkelijk op zulk soort jongens lijken. Toch nu ik het nog een keertje luister, is het wel een leuk liedje, modern, catchy, dus ik denk dat het ook wel kans maakt. Toch kan het zijn dat zijn stem net af en toe niet sterk genoeg is, zo klinkt het in de videoclip, dus dat word een verrasing.

Ik geef hem een 7 op de 10.

Georgiƫ

Candy (junioreurovision.tv)

En als laatste verslag, omdat ik Nederland en BelgiĆ« niet doe, is GeorgiĆ« met Candy met het liedje “Candy Music”. Ik vind dit het slechtste liedje van alle liedjes die er zijn. Het klinkt zo typisch, en ik vind het gewoon een verschrikkelijk liedje. Ja het is catchy, en het kan zijn dat mensen het leuk vinden maar ik niet.

Ik geef het een 4 op de 10.

Advertenties

2 reacties op Internationaal

 1. Ken Beimer zegt:

  Nou, zal ik dan ook maar een tip achterlaten? šŸ™‚

  Er doen 12 landen mee, dit jaar: ArmeniĆ«, BelgiĆ«, GeorgiĆ«, Nederland, Wit-Rusland, Zweden, MoldaviĆ«, MacedoniĆ«, Litouwen, OekraĆÆne, Rusland en als debutant SAN MARINO! šŸ˜€

  De eerstvolgende finale is van OekraĆÆne, op zondag 31 juli en de volgende geplande finale erna is op 18 september voor Litouwen. Ik denk wel dat ArmeniĆ« en wellicht andere landen nog tussen komen.

  Voor meer informatie kijk op http://jreurosongfestival.hyves.nl

 2. Charlotte zegt:

  ik zou het heel erg leuk vinden om mee te doen aan het juniorsongfestival. Ik maak een zelf eigen nummer en waar mijn nummer overgaat. Ik zou het echt heel erg gaaf vinden om op een super groot podium te staan.
  Groetjes Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s